افتتاح۲واحد تولید گوشی تلفن همراه در خرداد
دو واحد تولیدکننده گوشی تلفن همراه در ماه جاری (خرداد) وارد مدار تولید خواهند شد.
دو واحد تولیدکننده گوشی تلفن همراه در ماه جاری -خرداد- وارد مدار تولید خواهند شد.
علیرضا نورپور ـ مدیرکل صنایع الکترویکی و فلزی وزارت صنایع و معادن ـ در واکنش به پیشنهاد کاهش ۴۵ درصدی تعرفه واردات گوشی تلفن همراه به کشور اظهار کرد: این امر به ضرر تولیدکنندگان داخلی است و ما با عملی شدن آن مخالفیم. وی با اشاره به ابلاغ تعرفه واردات گوشی تلفن همراه توسط معاون اول رییس جمهور در سال گذشته گفت: بر این اساس شرکتهای متقاضی تولید گوشی تلفن همراه به ایجاد مقدمات لازم برای تحقق تولید داخل اقدام کردند و به این ترتیب تاکنون دو شرکت تولیدکننده گوشی تلفن همراه در کشور فعال شده است.
وی ظرفیت تولید هر کدام از این واحدها را یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه عنوان کرد و گفت: در صورتی که تعداد این واحدها به عدد پنج یا شش برسد، امکان صادرات گوشی تلفن همراه از کشور نیز فراهم خواهد شد. او نیاز کشور به گوشی تلفن همراه را سالانه حدود شش تا هفت میلیون دستگاه برآورد و تاکید کرد: تا پایان سال جاری علاوه بر نیاز داخل به گوشی تلفن همراه شاهد صادرات این محصول نیز خواهیم بود. وی همچنین از افتتاح دو شرکت تولیدکننده گوشی تلفن همراه در ماه جاری خبر داد.
نورپور در ادامه در پاسخ به این سوال که دلیل عدم افزایش قیمت گوشی تلفن همراه در کشور علیرغم بالا رفتن تعرفه واردات آن چه بوده است؟ گفت: مطرح شدن بحث تولید این محصول در داخل کشور یکی از دلایل این امر بود. وی ادامه داد: پایین آمدن قیمتها یکی از پیامدهای تولید داخل یک محصول است و در واقع تولید یک محصول در کشور باعث رقابتی شدن قیمتها میشود. گفتنی است، بازار مصرف گوشی تلفن همراه با بازار بسیاری از محصولات دیگر مانند تلویزیون یا برخی لوازم خانگی متفاوت است و به همین دلیل مصرفکننده نمیتواند منتظر کاهش قیمتها شود، بلکه هرگاه که به این محصول نیاز داشته باشد برای خرید آن اقدام خواهد کرد. به این ترتیب امکان فروش گوشیهای تلفن همراه وارداتی به قیمتی بالا در بازار فراهم است که این اتفاق پس از افزایش تعرفه واردات صورت نگرفت.
نورپور در این خصوص با بیان این که واردکنندگان به فروش محصول خود با کسب سود کمتر راضی شدند، گفت: تولید داخل یک تهدید برای واردکننده محسوب میشود و به همین دلیل واردکننده محصول خود را با سود کمتری عرضه میکند. وی با اشاره به تامین بخشی از نیاز کشور به گوشی تلفن همراه از طریق قاچاق خاطرنشان کرد: میزان واردات گوشی تلفن همراه به صورت قاچاق نسبت به گذشته کاهش یافته و در حال حاضر کنترل بیشتری در این زمینه اعمال میشود.